Concept en productie carnavals- uitlegserie

Rondom carnavalsact Chef Soldaat bedacht en produceerde ik de uitlegserie “Leutig Lesje”. In drie video’s hoor en zie je alles over het ontstaan van carnaval. Elke aflevering, van ongeveer zes minuten, zit vol effecten, humor en avontuur. Rode draad van de serie is de “LeutiPedia”; een oud boek die de carnavalsgeschiedenis vertelt en laat zien. Het mysterieuze boek zit vol confetti, muziek en zelfs een heuse sneeuwstorm.

Als verlengstuk van de serie is het “Leutig Lespakket” ontwikkeld. Een lesbrief met opdrachten die juffen en meesters in het basisonderwijs kunnen gebruiken. In de aanloop naar carnaval 2023 is de serie uitgerold en zijn er honderden klassen in heel Nederland mee aan de slag gegaan.

Ook in de media is “Leutig Lesje” niet onopgemerkt gebleven; radiozender Q-Music en Omroep Brabant besteedde aandacht aan de serie. Daarbij is de serie te vinden op onderwijsplatform Schooltv.

Leutig Lesje en het Leutig Lespakket zijn te vinden op chefsoldaat.nl/leutiglesje

Kom in contact

Ik denk graag mee met jouw creatieve project. Wie weet wat voor mooie dingen er ontstaan!

Unieke producties

Ik probeer altijd het verschil te maken. Net dat beetje extra. Zowel in de werkwijze als de productie die ik aflever.

Heldere communicatie

Duidelijke afspraken en helder contact. Dat werkt voor iedereen fijn. En draagt bij aan de samenwerking en het succes van de productie.

Passie en plezier

Producties maak ik met passie en plezier. Dit ervaar je in de samenwerking en het eindresultaat.

content@joriswijnen.nl