Profiel foto Joris Wijnen

Wie is Joris Wijnen?

Ik ben Joris Wijnen. Geboren in 1997 in Hoeven, waar ik nog steeds woon. Op jonge leeftijd was ik al bezig met het maken van showtjes, bouwwerken en video's. Ik ontwikkelde hierin via tutorials op Youtube. In 2015 begon ik aan de studie Communication & Multimedia Design. Een stage en contract bij NPO Zapp vormde de eerste stap naar de mediawereld. Waarnaar ik als freelancer aan de slag ging voor o.a. de Efteling, de Club van Sinterklaas en Omroep Brabant.

De creatieve blik van Joris Wijnen

Ik heb een passie voor verhaal en beleving. Het creëren van een moment waarin iemand even helemaal in een andere wereld is. Multimedia is voor mij de tool om deze ambitie te uiten. Het spelen met verhaal, beeld, geluid, muziek en dit te maken tot content die miljoenen mensen bereikt, vind ik het mooiste wat er is.

Enthousiasme en creativiteit zijn de motoren die zorgen dat ik elke dag geïnspireerd ben. Enthousiasme voor het maken van nieuwe dingen en het ontmoeten van mensen. Creativiteit dat unieke dingen creëert en blijft verrassen.

Meer over joris
Cultuurprijs Halderberge 2021- Joris Wijnen

In 2021 heb ik de Jeugd Cultuurprijs Halderberge mogen ontvangen.

“Met zijn leeftijd van 23 jaar heeft Joris al heel wat bereikt en zet hij zijn creativiteit, originaliteit, vakmanschap en enthousiasme in voor vele doeleinden. Dat alles heeft ertoe geleid dat de vakjury Cultuurprijzen Halderberge aan Joris Wijnen de Halderbergse Jeugdcultuurprijs 2021 toekent”, aldus de jury.

In het tv-programma Hashtag strijden kandidaten om DE contentmaker van Omroep Brabant te worden. Een van de afleveringen ging over creatieve effecten en videotrucs om een verhaal te vertellen.

Als gastfluencer stond mijn creativiteit centraal, hielp ik de kandidaten en beoordeelde ik de video's. 

Presentatie Joris Wijnen
Interview Serious Request
Camera voor aftermovie Hoeven Live
Techniek instarts Joris Wijnen